Optiek Rommelaere staat gelijk met jarenlang vakmanschap. Heidi Rommelaere beantwoordt dan ook al jaren de meest uiteenlopende vragen van de klanten. Met de glimlach. Want elke vraag verdient aandacht. Zit je zelf nog met een vraag? Lees hieronder de meest gestelde vragen en de antwoorden van Heidi.
Ga ik eerst langs bij de oogarts vooraleer ik bij Optiek Rommelaere langskom?
Een bezoek aan de oogarts geniet de voorkeur. Zeker als er sprake is van ernstige aandoeningen van het oog. De oogarts is de medische specialist. Het onderzoek van de oogarts is de ideale basis om de juiste brilglazen voor jou te vinden.
Bril, lenzen of hoorapparaten zijn niet goedkoop. Zijn er mogelijkheden tot terugbetaling?
Jazeker. Voldoe je aan de voorwaarden die door het RIZIV opgelegd zijn, dan krijg je een vooraf bepaalde terugbetaling voor brillen. Voldoe je niet aan de voorwaarden, dan heeft elk ziekenfonds een eigen systeem van terugbetaling voor brilglazen of lenzen. Wat hoorapparaten betreft heb je recht op een tegemoetkoming als het gehoorverlies minstens 40 decibel bedraagt en als je met het hoortoestel minstens 5 decibel beter hoort. Deze tegemoetkoming is enkel voor hoortoestellen die op de goedgekeurde lijst van het RIZIV voorkomen. Informeer dus op voorhand goed bij je opticien, audicien of ziekenfonds naar de mogelijkheden voor terugbetaling.
Mag ik mijn brillenpoetsdoekje wassen?
Dit is een hele praktische en terechte vraag. Want je brillenpoetsdoekje gaat jaren mee. Het gaat vele keren door je handen en neemt het vuil van je bril af. Gelukkig is het perfect mogelijk om je brillenpoetsdoekje te wassen. Doe dit op 30° en zonder wasverzachter. Zo blijft je brillenpoetsdoekje het beste middel om je bril te doen stralen.
Heb ik inspraak in de keuze van mijn montuur?
Uiteraard. Je montuur staat dag in dag uit op je neus. Hij bepaalt mee hoe je er uit ziet. Het is heel belangrijk om een montuur te kiezen die bij je persoonlijkheid en stijl past. Soms hangt de keuze van de monturen af van het type brillenglazen. Maar je kiest uit een uitgebreid gamma en we gaan altijd voor de montuur waar jij je het best bij voelt.
Welk type brillenglazen past bij welk gebruik?
Heb je enkel een bril nodig om ofwel veraf ofwel dichtbij goed te zien? Dan volstaan enkelvoudige glazen. Dit betekent dat het volledige brillenglas dezelfde sterkte heeft. Gaat het over een aanzienlijke correctie? Verdunde glazen zijn hierbij de juiste keuze. Meestal zijn brillenglazen ook ontspiegeld. Dit betekent dat ze weerkaatsingen van het licht tegenhouden. Anders krijg je vervelende strepen in je gezichtsveld.
Als er sprake is van meerdere correcties op hetzelfde oog, overweeg dan multifocale glazen. De combinatie van bijziendheid en verziendheid wordt zo in 1 bril gecombineerd.
Zit je meerdere uren per dag naar een scherm te staren voor je werk of je studies? Kies dan voor Sync III-glazen. Deze glazen gaan vermoeide ogen en andere ongemakken van langdurig beeldschermwerk tegen.
Sporters zijn dan weer gebaat bij een sportbril met aangepaste brillenglazen. Deze glazen zorgen voor een optimaal zicht bij verschillende weersomstandigheden. Je hebt glazen die automatisch verduisteren, glazen in verschillende kleuren of glazen die de contrasten versterken. Ga voor een sportbril op jouw maat.
Kies ik voor een bril of voor lenzen?
Dit is een heel persoonlijke keuze. Misschien zie je liever een bril? Of wil je net af van die bril en de vrijheid ervaren om brilloos rond te lopen? Wij doen er alles aan om lenzen te vinden die voor jou comfortabel zitten. Een lens is nu eenmaal een vreemd voorwerp dat op je oog ligt. De vraag is hoe je oog hiermee omgaat en welke opties er zijn om je gezichtsscherpte te corrigeren. We bekijken de opties tijdens een persoonlijk gesprek.
Is er garantie op mijn bril?
Zakt je bril af of zit er ergens een vijsje los? Kom dan zeker langs. We herstellen dit gratis voor jou.
Heel af en toe gebeurt het dat je je toch niet zo goed voelt met de aanbevolen brilglazen. Geen probleem. Dan kijken wij voor de best passende oplossing en een eventueel verschil wordt gewoon terugbetaald.
Mijn ouders zijn niet zo mobiel meer en kunnen zich moeilijk verplaatsen. Hoe pakken we het aan om hun ogen op te volgen en hen een nieuwe bril te geven?
Ook hiervoor hebben wij een service, namelijk onze mobiele oog- en oorservice. Wij komen dan ter plaatse, thuis of in de zorgvoorziening, om een oog- en/of oorcontrole uit te voeren. Is er een bril of hoorapparaat nodig, dan krijg je bij je thuis dezelfde service als bij ons in de optiek winkel. Levering, aanpassing en herstellingen gebeuren in je vertrouwde omgeving en hier is er geen verplaatsing nodig. Enkel bij ernstige aandoeningen adviseren wij een bezoekje aan de oog- en/of oorarts.
Heb je nog vragen voor Heidi? Aarzel niet en contacteer haar nu.